הכשרת אבקית לאכילה
ליקט: טל שאול
מה שכתוב כאן נכון ככל הידוע לי לרוב פטריות הכרס הלבנות: כדורית גמלונית, פרגודית, דורנית גלדנית וכדומה.
🥀 חיי מדף
מחזיקה מעמד 3-4 ימים ללא פעולות החמצה או שימור.
🐛 מזיקים נפוצים
מעולם לא פגשתי בה רימות או קפזנבים, איזה כיף! מה שיפה בה שהיא גם נקייה יחסית מחול ובוץ בדרך כלל.
👣 איפה המזיקים מסתתרים
🧠 מרקם, מבנה וצבע הפטרייה
מה שחשוב בעיקר לראות הוא שהגלבה (בשר הפטרייה) לבנה מבפנים. אם הגלבה מצהיבה (באבקית ופרגודית) או משחימה (בדורנית גלדנית) - היא כבר לא ראויה למאכל.
אני ממליץ בכל זאת לחתוך אותה לפרוסות כדי לוודא שהיא נקייה מבפנים, אבל זה לא הכרחי
🚿 תגובה במגע עם מים
אין בעיה ורצוי לשטוף במים.ֿ
🌲 בדיקת ונקיון הפטרייה בשטח
אני לא ממליץ לחתוך אותה בשטח כי אז בשר הפטרייה עלול להתלכלך.. בעקרון, גם במקרה הזה זה לא נורא ויהיה אפשר לנקות אותה עם מים בבית.