ליקוט פטריות יכול להיות מרתק ומלהיב, אך חשוב פחות לשמור על כללים מסוימים כדי להימנע מהרעלה וסכנת חיים
כללים למלקטי פטריות מתחילים
- אנשים רבים אלרגיים לפטריות מאכל. לכן יש להיזהר מאוד בטעימות הפטרייה, אפילו פטרייה שמומלצת למאכל.
- לילדים עד גיל 5, לנשים בהריון ולאנשים עם מחלות כליות ומערכת העיכול - לא מומלץ לאכול פטריות בר.
- אין לטעום מפטריה שלא מוכרת לכם, גם לא לאחר בישול. לא כל סוגי הרעלים מתפרקים בבישול.
- אם אתם משלבים ליקוט פטריות עם ארוחת-פיקניק ביער, שטפו טוב-טוב את הידיים לפני שאתם ניגשים לאכול, במיוחד אם נגעתם בפטריות שלא מוכרות לכם.
- בזיהוי פטריה שלא מוכרת לכם אין להסתמך על תמונה בלבד.
- אין ללקט גופי רביה בשלים מדי, הם כבר עלולים להיות רעילים
- אין ללקט גופי רביה צעירים מדי וזעירים מדי - בשלב זה קל להתבלבל בין פטרית מאכל לפטרית רעל.
- אין ללקט פטריות מעופשות.
- אין ללקוט פטריות משטחים הסמוכים לכבישים ומצידי דרכים.
- אין לשמור פטריות שנלקטו ביער ללא בישול והקפאה יותר מיום-יומיים. להבדיל מהפטריות שקונים בחנות, פטריות בר לא גדלות בתנאים סטריליים ועלולות להתקלקל מהר יותר.
- הבגדים בשביל הטיול ביער צריכים להיות נוחים, עשויים מבד עבה. בחורשות וביערות לעתים יש קרציות הניזונות מדם של בעלי חיים ושל בני אדם. לכן מומלץ מאוד לכסות את הראש עם כובע או מטפחת. ובחזרה מהיער יש לבדוק את פני העור החשופים - במיוחד אזורים של ראש וצוואר, ואת הבגד העליון.
- יש להתיחס בכבוד לפטריות לא טובות למאכל ופטריות רעילות, שאתם פוגשים ביער. לא לדרוך עליהן ולא להרוס אותן. לכל חי וצומח יש תפקידו החשוב בטבע.
- אין ללקט פטריות בשמורות טבע.
ינואר 2020