עמותת פטריות הבר בישראל

כללים למלקטי פטריות מתחילים

  1. אנשים רבים אלרגיים לפטריות מאכל. לכן יש להיזהר מאוד בטעימות הפטרייה, אפילו פטרייה שמומלצת למאכל.
  2. לילדים עד גיל 5, לנשים בהריון ולאנשים עם מחלות כליות ומערכת העיכול - לא מומלץ לאכול פטריות בר.
  3. אין לטעום מפטריה שלא מוכרת לכם, גם לא לאחר בישול. לא כל סוגי הרעלים מתפרקים בבישול.
  4. אם אתם משלבים ליקוט פטריות עם ארוחת-פיקניק ביער, שטפו טוב-טוב את הידיים לפני שאתם ניגשים לאכול, במיוחד אם נגעתם בפטריות שלא מוכרות לכם.
  5. בזיהוי פטריה שלא מוכרת לכם אין להסתמך על תמונה בלבד.
  6. אין ללקט גופי רביה בשלים מדי, הם כבר עלולים להיות רעילים
  7. אין ללקט גופי רביה צעירים מדי וזעירים מדי - בשלב זה קל להתבלבל בין פטרית מאכל לפטרית רעל.
  8. אין ללקט פטריות מעופשות.
  9. אין ללקוט פטריות משטחים הסמוכים לכבישים ומצידי דרכים.
  10. אין לשמור פטריות שנלקטו ביער ללא בישול והקפאה יותר מיום-יומיים. להבדיל מהפטריות שקונים בחנות, פטריות בר לא גדלות בתנאים סטריליים ועלולות להתקלקל מהר יותר.
  11. הבגדים בשביל הטיול ביער צריכים להיות נוחים, עשויים מבד עבה. בחורשות וביערות לעתים יש קרציות הניזונות מדם של בעלי חיים ושל בני אדם. לכן מומלץ מאוד לכסות את הראש עם כובע או מטפחת. ובחזרה מהיער יש לבדוק את פני העור החשופים - במיוחד אזורים של ראש וצוואר, ואת הבגד העליון.
  12. יש להתיחס בכבוד לפטריות לא טובות למאכל ופטריות רעילות, שאתם פוגשים ביער. לא לדרוך עליהן ולא להרוס אותן. לכל חי וצומח יש תפקידו החשוב בטבע.
  13. אין ללקט פטריות בשמורות טבע.
ינואר 2020

אין להעתיק ו/או לשכפל כתבה זאת ו/או כל חלק ממנו ו/או לעשות בה כל שימוש ללא הרשאה מראש ובכתב מאת בעל זכויות היוצרים וזכויות הקניין בו. למיטב ידיעתנו חלקים שונים מהמידע וכן חלק מהתמונות המצורפות לכתבה מקורם חיצוני ולא נעשתה עבירה על זכויות יוצרים בהצגתם כאן.

הכתבה לעיל הינה על דעתו של המחבר ואין העמותה אחראית למהות התכנים, איכותם ו/או כל רשלנות ו/או מחדל אשר עלול להיות בקשר עם התכנים ו/או בקשר לתוכנו של המידע ולכל שימוש שיעשה בו. קודם להסתמכות על כל מידע כאמור, מוצע לבצע בדיקה עצמאית של המידע.