הכשרת מטרנית מתקלפת לאכילה
ליקט: טל שאול
🥀 חיי מדף
מחזיקה מעמד כמה ימים (שמעתי דיווחים על שבוע), גם בקירור וגם לא נפגעת בהקפאה.
🐛 מזיקים נפוצים
קפזנבים ועוד פרוקי רגליים שונים.

👣 איפה המזיקים מסתתרים
בעיקר בין הדפים ובחיבור של הרגל לכובע. בדרך כלל הם פחות חודרים לבשר הכובע, אבל אם אתם רואים שזה כן קרה - רוב הסיכויים שהפטרייה די "מתולעת". אפשר לנסות להציל חלקים על ידי חיתוך איזורים שנראים לא נגועים (כמו שאנחנו עושים באורניות ונטופות, חריפיות, גושיות ואחרות) אבל זה כנראה פחות יועיל.

🧠 מרקם, מבנה וצבע הפטרייה
הרגל סיבית ולכן יש שמעדיפים לוותר עליה. אם נרצה לאכול אותה – כדאי לחתוך אותה לאורכה כמו בדיואית מצוייצת ולראות שאין קפזנבים בתוכה. נתחיל מלהחזיק בקצה הרגל בסמוך לכובע ומצד שני בפיטם של הכובע (כדי לא לשבור את הפטרייה), נמשוך את הרגל בעדינות החוצה ונבדוק את הנגיעות בחיבור הרגל לכובע. צבע כהה ומחילות כאלה (אכילה של קפזנבים) זה לא טוב:
בשר הכובע לבן (אם הוא לא כזה הפטרייה אכולה או לא טרייה), והוא עבה יחסית - מה שמשאיר לא מעט מה לאכול אחרי שמורידים את הדפים. גם כאן יותר קל לחתוך את שולי הכובע בסכין במקום לגרד את הדפים בשולי הכובע.

🚿 תגובה במגע עם מים
בדרך כלל אחרי שמפרידים את הרגל מהכובע ומורידים את הדפים, שטיפה במים מספיקה כדי לנקות את הפטרייה ולא צריך לחתוך יותר. אם יש נקודות כהות בבשר הכובע לאחר הסרת הדפים, אפשר לבדוק אותן כירורגית אבל בדרך כלל הן לא יעידו על נגיעות.🌲 בדיקת ונקיון הפטרייה בשטח
אין שום בעיה להסיר לפטרייה את הדפים ואת הרגל כבר בשטח, מכיוון שקל יחסית לנקות אותה במים.