הכשרת שברירית צעיפית לאכילה
ליקט: טל שאול
🥀 חיי מדף
(האמת לא בדקתי, אשמח למשוב מאנשים על זה)
🐛 מזיקים נפוצים
יש רימות.
👣 איפה המזיקים מסתתרים
בבשר הכובע (הדק גם ככה) ובין הדפים.
🧠 מרקם, מבנה וצבע הפטרייה
שבריריות כשמן, הן שבירות. אפשרי אבל מאתגר להוריד להן את הדפים (וזה גם לא משאיר הרבה בשר בפטריה) לכן אני לא ממליץ לעשות את זה. הבעיה הגדולה יותר איתן - שהנבגים שלהם חומים כהים, ולכן הם מסתירים לפעמים את המחילות של הרימות או סתם נראים דומה. בירוק - נבגים, באדום - מחילה.
מהסיבות האלה וגם בגלל שהן קטנות, בתכל'ס אנחנו לא ממליצים ללקט אותן. אבל האמת שהן די טעימות במחבת, אם אין משהו
אחר וכן יש כמות מהן, אולי שווה לנסות בכל זאת. לחתוך אותן לשמיניות ממרכז הכובע (כדי להגדיל את הסיכוי לזהות
מחילות), לשטוף במים ופחות או יותר זהו.
🚿 תגובה במגע עם מים
אין שום בעיה לשטוף אותן במים.
🌲 בדיקת ונקיון הפטרייה בשטח
בעקרון, מה שהכי חשוב הוא לאחסן אותן מהשטח עד הבית בכלי נפרד מפטריות אחרות כדי שלא יימעכו ויישברו לגמרי ואז לא יהיה כל כך מה לנקות. לא ממליץ לנקות בשטח.